Sfeervolle kerstwandeling door de wijk op 23 december

Zo’n 300 wijkbewoners, jong en oud(er), hebben op 23 december jl. meegelopen met de kerstwandeling. De organisatie ‘Overschie Stroomt’ heeft zich samen met meer dan 90 vrijwilligers ingezet voor de uitvoering van De Wonderlijke Winterwandeling.

De kerstwandeling begon met een vertelling van een soldaat van keizer Augustus die de aankondiging deed. Onderweg, begeleid door een herder, speelden de kinderen van Podiumbeesten in theater in de Lugt een toneelstuk over een (kapotte) kerstbal, stond een verteller op een hoogwerker om het verhaal van Maria en de Engel voor te dragen, dansten de kinderen van Coolibri een vrolijke kerstdans in basisschool de Regenboog, was er een vertelling van de herders in het veld en de wijzen die op reis gingen bij de Bethelkerk dat muzikaal ondersteund werd door accordeon en gitaar, speelden volwassenen een toneelstuk over het kerstdiner in de oude Pieter van Aschschool, zongen koorleden meerstemmige kerstliederen en was er een vertelling van de geboorte van Jezus in de kerststal bij de Grote Kerk. Naast het uitvoeren van de scènes, onder leiding van regisseur Bob van der Lugt, hebben vrijwilligers ook meegeholpen met de catering om broodjes te smeren en koffie/ thee/ chocolademelk te schenken, met de bediening van de hoogwerker, met de taak als locatiemanager en nog veel meer.

We mochten veel mooie reacties horen van mensen die hebben meegelopen: sfeervol, gezellig, mooi, intiem, afwisselend, creatief. Heel veel mensen hebben hun ervaringen opgeschreven. Deze kaartjes vormden samen met de kerstwensen een lange slinger, die na afloop van de kerstwandeling voor iedereen zichtbaar was. (Zie ook het volgende nieuwsbericht)

In alle scènes van de kerstwandeling was het thema ‘Hoop’ verwerkt. In het bijzonder was dat zichtbaar bij de Bethelkerk, waar met kerstlichtjes het woord HOOP op het hek was aangebracht en mensen een kaarsje kregen uitgedeeld, mogelijk gemaakt door de Wijkraad, met daarop de tekst: er is altijd hoop.

We zijn dankbaar voor zoveel inzet door de vrijwilligers!