Wij zijn
Overschie
Stroomt

Over ons

Aan de rand van onze mooie wijk stroomt een water, De Schie! Het water stroomt daar al eeuwen. Water is een veelgebruikte metafoor in de Bijbel. Jezus zei: 

“Rivieren van levend water zullen stromen uit het hart van wie in Mij gelooft”

Jezus verzamelde mensen om zich heen die heel verschillend waren. Mensen met een verschillende achtergrond en verschillende verhalen. Niet altijd mensen van wie we het verwachten. Vaak ook mensen met gebutste levens. Hij zette mensen bij elkaar om voor elkaar te zorgen en met elkaar te werken aan een betere wereld. We kunnen van betekenis zijn voor elkaar omdat we geloven dat de liefde van God voor iedereen is. We hopen dat iedereen deze liefde in zichzelf mag ontdekken, misschien door ons werk als pioniersgroep.

Uiteindelijk hopen we dat meer Overschienaren mee bewegen in deze stroom van gelovigen. Dat deze stroom van liefde en geloof anderen meeneemt. Zodat het kleine stroompje een brede rivier wordt. Dat er als ware een een tweede Schie gaat stromen door onze wijk.

Marieke

Contact?

Wil je meer weten over Overschie Stroomt, onze activiteiten of heb je gewoon behoefte aan een goed gesprek? Neem dan contact op met Marieke.

Neem contact op

Neem contact op

Wil je meer weten over Overschie Stroomt, onze activiteiten of heb je gewoon behoefte aan een goed gesprek? Neem dan contact op met Marieke.

Hi, ik ben Marieke

Ik houd van luisteren naar verhalen van mensen en moedig je aan mee te doen met onze activiteiten. Want ik denk dat er veel kracht zit in ‘samen meedoen’. Ik organiseer graag met andere mensen uit de wijk activiteiten. Zodat we elkaar meer mogen leren kennen en elkaar mogen ondersteunen in Overschie. Daarnaast ben ik een luisterend oor als je wilt doorpraten over zingevingsvragen en geloofsvragen.