Dankbare en trotse mama’s

Bij Mama’s Samen hebben we met elkaar gedeeld waarin je kind is gegroeid de afgelopen 2 zomermaanden. De ontwikkeling van je kind gaat snel, de moeders vonden het mooi om daar bewust bij stil te staan. En samen trots te zijn op deze ‘mijlpalen’ in hun ontwikkeling, zoals het kunnen lopen, het nemen van initiatief, de nieuwsgierigheid naar nieuwe dingen en het herkennen van emoties. De moeders waren dankbaar en blij voor elkaar. Met elkaar zagen we dat deze mijlpalen ook flexibiliteit van de moeders zelf vragen, zoals: welke spullen liggen op ‘grijphoogte’, welke ruimte geef ik mijn kind om te kunnen gaan ontdekken, op welke manier ben ik consequent in het laten zien van mijn eigen emoties zodat mijn kind die herkend? Ook dat gaf mooie gespreksstof om te delen met elkaar. En zo gaven de moeders elkaar inspiratie en dankbaarheid mee naar huis.